parallax background

Allah’ın Varlığının 12 Delili 

Kan een Moslim een Evolutionist zijn?
Eylül 15, 2019
METHOD IN QURANIC ISLAM
Eylül 17, 2019

ALLAH'IN VARLIĞININ 12 DELİLİ

İstanbul Yayınevi

Sayfa Sayısı: 230

ISBN: 9786053111078


“Allah’ın var olup olmadığı hususunda varacağımız karar kendimize, yakınlarımıza, dünyamıza ve tüm varlığa bakışımızı altüst edecek önemdedir. “Nereden geliyorum, neden buradayım, ben kimim, ben ve yakınlarıma ölünce ne olacak?” şeklindeki gerçekten de önemli varoluşsal soruların hepsinin cevabı bu meseleyle alakalıdır. Allah’ın var olması; tüm varlığın ve insanın bilinçli bir şekilde yaratıldıkları, varoluşumuzun bir anlam ve gayesi bulunduğu, Allah isterse ölümden sonra da yaşamın olabileceği anlamını taşımaktadır. Her insan açısından bu kadar kritik olan varoluşsal meselelerin temelinde yatan Allah’ın varlığı meselesinin ele alındığı bu kitapta Allah’ın varlığının 12 delili sunulacaktır:

EVREN DELİLLERİ: Kelamın Kozmolojik Delili, Yasaların Varlığı Delili, Evrenin Keşfedilebilirliği Delili, Evrenin, Potansiyeli Delili, Yasaların ve Sabitlerin Hassas Ayarı Delili, Fiziki Olguların Hassas Ayarı Delili, Canlıların Tasarımı Delili

FITRAT DELİLLERİ: Doğal Arzular Delili, Doğuştan Ahlak Delili, Akıl Delili, İrade Delili, Bilinç ve Benlik Delili


Allah’ın Varlığının 12 Delili
Allah’ın Varlığının 12 Delili
Allah’ın Varlığının 12 Delili
Allah’ın Varlığının 12 Delili

4 Comments

  1. Cengiz dedi ki:

    Slm aleyküm. Caner taslaman kitaplarını nasıl sipariş verebilirim. Bana yardımcı olursanız. Sevinirim.
    Teşekkürler.

    • Hamza Atalay dedi ki:

      Lütfen PDF yanında EPUB formatında da hazırlar mısınız? En kısa zamanda kitaplarından okumaya başlayacağım ama e-kitap okuyucuda da dursun isterim.

    • Elvan Wolff dedi ki:

      Sevgili Caner Bey,

      Youtube da tesadüfen sizin, Emre beyin ve Mehmet hocanın sohbetlerine denk geldim. Ve ne diyim Allah razı olsun sizden, anlamadığım çelişkide oldugum ve yok bu böyle olamaz dediğim yıllarca ne varsa hepsinin açıklamasını sizler getirdiniz. Adeta dinimi yeni ögrendim. Sizin gibi akıllı ve dinin mantık işi olduğunu anlatan insanların çoğalması dileğiyle. Sohbetlerinizi çok seviyorum, inşallah kitaplarınızı da okuyacağım, pdf olarak yükleyebildiğimiz için ayrıca teşekkürler. Allah kabul etsin. Ne kadar çok ruha dokunuyorsunuz belki farkında degilsiniz.❤️
      Saygılarımla

  2. Oguz Erciyas dedi ki:

    Sayın Caner Taslaman,
    Allah’ın Varlığının 12 Delili kitabınızın pdf sunumunu okudum.
    Güzel fikirleriniz ve açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.
    Bir küçük eleştirim var: Allah’in varlığının milyonlarca, milyarlarca delili varken, kitabın başlığı biraz komik kaçıyor. Eğer uygun görürseniz, sonraki basımlar için, kitabın adını, ” Allah’ın Varlığının 12 Felsefi Delili” şeklinde değiştirmenizi öneririm.
    Saygılarımla
    Z. Oğuz Erciyas
    11 Aralık 2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir